Veel bedrijven, vooral de online supermarkt, zijn erg klantgericht en zijn gericht op verkoop en winst. De klant vindt het belangrijk dat hij of zij zijn spullen vers en op tijd krijgt. Zolang de supermarkt klantgericht opereert, zal verkoop en winst volgen. De meeste online supermarkten hebben veel verschillende producten die overeenkomen met de voorkeuren van de consument. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet graag veganistisch of kip koopt uit de vegetarische voedsel afdelingen, omdat ze te duur zijn. Voor dit probleem zie je tegenwoordig al dat supermarkten met hun eigen huismerk vegetarische producten komen. Dit is een mooi voorbeeld van klantgerichtheid dat ervoor zorgt dat er meer verkocht wordt.

Lokale en niet lokale producten

Winkelen op een foodmarket is de gemakkelijkste manier om lokaal geteelde, verse producten te eten. Ook grote black tiger garnalen zijn plaatselijk verkrijgbaar, net als Hollandse garnalen en kreeft. Verse kruiden en groenten groeien in de tuin en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Meestal zijn er ook andere vissoorten te krijgen op een boerenmarkt of food market. Zalm is bijvoorbeeld een populaire vissoort die veel verkocht wordt op de markt. Deze wordt niet in Nederland gevangen. De zalm wordt meestal gekweekt in Noorwegen en dan vers vervoerd naar de rest van Europa. Veel groente en fruit wordt wel in Nederland geteeld. Er zijn ook food markets waar alleen lokaal voedsel wordt verkocht.

Neem je eigen tassen mee naar de food market.

Als je voor het eerst op een boerenmarkt of food market bent, leer dan welk voedsel er wordt verkocht door naar de mensen te kijken die voor de markt staan. Sommigen van hen zullen producten verkopen, anderen zullen handgemaakte artikelen verkopen. Er zijn ook boeren of vissers die hun waren op de markt zelf verkopen. Voor veel fruit kun je op de boerenmarkt voorgesneden fruit kopen door de dozen of zakken op een levensmiddelenmarkt te kopen. Dit is de andere kant van het spectrum. Het kan ook zijn dat er kleinere markten zijn waar je fruit kunt krijgen door het vers van de straat te kopen, en dan kun je het meenemen naar je plaatselijke boerenmarkt of de food market.

Je eigen moestuin

Een moestuin is een leuke hobby die er niet alleen voor zorgt dat je je vermaakt, maar ook dat je de meest verse, biologische groenten in huis hebt. Maak optimaal gebruik van je tijd en ruimte in je eigen moestuin door groenten te telen die een veel opleveren. Bovenaan de lijst staan tomaten, sla en uien. Deze groenten hebben de minste ruimte en tijd nodig en leveren relatief veel op. Ook zijn ze best goed te telen in Nederland. Voor verschillende groeten en vooral fruit is het Nederlandse klimaat namelijk niet zo geschikt.